Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سایت طلا به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ندا کسری کرمانشاهی، با بیان این‌که یکی از مزیت‌های پرداخت به موقع اقساط وام مسکن "برخوردار شدن تسهیلات گیرندگان از جایزه خوش حسابی" مختص مشتریان بانک مسکن اظهار کرد: عدم محاسبه جرایم دیرکرد مزیت دوم پرداخت به موقع تسهیلات مسکن است.

وی ادامه داد: جرایم دیرکرد اقساط تسهیلات مسکن بعضا جرایم سنگینی است که هم برنامه ریزی های آتی بانک را با مشکل مواجه می کند و هم پرداخت آن ها هزینه زیادی را بر تسهیلات گیرندگان تحمیل می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تسهیلات گیرندگان می توانند با پرداخت به موقع اقساط تسهیلات خود مشمول پرداخت جرایم دیرکرد نشوند.

به گفته ی کرمانشاهی هم اکنون جرایم دیرکرد تسهیلات بانکی به ازای هر روز دیرکرد معادل 6 درصد مبلغ قسط است که به تسهیلات گیرنده ها توصیه می شود با پرداخت به موقع اقساط از قرار گرفتن در لیست افراد بدهکار و مشول پرداخت جرایم دیرکرد جلوگیری کنند.

رییس اداره کل تسهیلات تبصره ای بانک مسکن با اشاره به دریافت جایزه خوش حسابی توسط تسهیلات گیرندگانی که اقدام به پرداخت «زودتر از موعد» اقساط خود می کنند، گفت: تسهیلات گیرندگانی که اقدام به پرداخت اقساط تسهیلات خود قبل از زمان سررسید می کنند از سوی بانک مسکن مشمول 2 درصد جایزه خوش حسابی می شوند؛ با این توضیح که جایزه خوش حسابی 2 درصد از مبلغ کل «مانده بدهی» شامل اصل بدهی و سود تسهیلات است که از این مبلغ کسر خواهد شد. به عبارت دیگر 2 درصد مانده بدهی (شامل اصل و سود تسهیلات)، به عنوان جایزه خوش حسابی برای تسهیلات گیرندگانی که اقدام به پرداخت زودتر از موعد اقساط خود می کنند در نظر گرفته می شود و از کل بدهی آن ها کسر می شود.

کرمانشاهی همچنین تاکید کرد: جایزه خوش حسابی مشمول همه دارندگان تسهیلات مسکن به جز «تسهیلات یارانه ای» خواهد شد؛ به عنوان مثال تسهیلات مسکن مهر از دو منظر مشمول جایزه خوش حسابی نمی شود؛ اولیل دلیل آن است که جوایز خوش حسابی صرفا به تسهیلاتی پرداخت می شود که بانک از «منابع داخلی» خود اقدام به پرداخت آن کرده باشد (مانند تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق حق تقدم تسهیلات) این در حالی است که منابع مالی مسکن مهر از طریق خط اعتباری بانک مرکزی تامین شده است و منابع داخلی بانک مسکن محسوب نمی شود.

وی افزود: پرداخت تسهیلات جدید و تامین منابع برای پرداخت تسهیلات جدید، منوط به «بازگشت به موقع اقساط تسهیلات پرداخت شده» است؛ بانک مسکن بر مبنای بازگشت منابع حاصل از تسهیلات اعطا شده در دوره های قبل برای پرداخت تسهیلات جدید به متقاضیان، برنامه ریزی می کند؛ این در حالی است که در صورت تاخیر در پرداخت اقساط، برنامه ریزی های بانک برای پرداخت تسهیلات جدید با مشکل و نارسایی مواجه خواهد شد.

کرمانشاهی تاکید کرد: به این معنی که بانک دیگر قادر به پرداخت تسهیلات جدید به متقاضیان متناسب با برنامه ریزی انجام شده نخواهد بود و این موضوع بر هدف گذاری های بعدی بانک اثر سوء بر جای می گذارد.

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۴۸۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن

 روز گذشته آمار جدیدی از عملکرد بانک‌ها برای مشارکت در قانون جهش تولید مسکن تا پایان فروردین سال 1403 منتشر شد.

به گزارش تجارت نیوز، این آمارها نشان می‌دهد عملکرد بانک‌ها در زمینه پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن، همچنان مانند گذشته تعریف چندانی ندارد و این‌ نهادها هنوز از پرداخت وام‌های مربوط به این بخش امتناع می‌کنند.

بر این اساس از بین 26 بانک عامل، عملکرد 18 بانک در این بخش صفر بوده است. بانک‌های مسکن، سپه، ملی، تجارت، ملت، صادرات، صنعت و معدن و توسعه صادرات تنها بانک‌هایی بودند که تا انتهای فروردین 1403، در مجموع 657 هزار و 596 میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده‌اند.

چرا بانک وام مسکن نمی‌دهند؟

تسهیلات بخش مسکن از نرخ سود بالایی برخوردار نیست و همچنین بازپرداخت آنها نیز نسبت به باقی وام‌ها، مدت بیشتری دارد. به این ترتیب سرمایه‌ای که در قالب وام مسکن از این بانک‌ها خارج می‌شود، بازگشت کوتاه‌مدت یا حتی میان‌مدت ندارد.

این در حالی‌ست که این نهادها هم‌اکنون نیز دچار ناترازی هستند و دولت بدون آن که خود قدمی در این عرصه بردارد، مدام سقف پرداخت تسهیلات را افزایش می‌دهد یا وام تکلیفی جدیدی برای بانک‌ها تعیین می‌کند.

بنابراین بانک‌ها ترجیح می‌دهند به‌جای درگیر کردن سرمایه خود در این زمینه که آورده زیادی برای آنها ندارد، در پروژه‌هایی شراکت داشته باشند که بتواند به ناترازی آنها کمک کند.

بانک ها چقدر وام مسکن پرداخت کردند؟

عملکرد بانک مسکن در مشارکت نهضت ملی مسکن در این مقطع، 581.526 میلیارد ریال، بانک سپه 19.384 میلیارد ریال، بانک ملی 13.878 میلیارد ریال، تجارت، 11.898 میلیارد ریال، ملت 28.625 میلیارد ریال، صادرات 15 میلیارد ریال، صنعت و معدن 750 میلیارد ریال و توسعه صادرات ایران 1.520 میلیارد ریال بوده است.

عملکرد بانک‌های اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردشگری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن بر اساس آمار مذکور تقریبا صفر بوده است.

پیامدهای امتناع بانک‌ها از پرداخت وام نهضت ملی مسکن

نهضت ملی مسکن از پایه‌ای‌ترین شعارهایی بود که دولت سیزدهم با آن روی کار آمد. اما از همان ابتدا مشخص شد اجرایی شدن این پروژه با شرایط و منابع کشور همخوانی ندارد و موانع یکی پس از دیگری بر سر راه ساخت واحدها قرار گرفت.

یکی از اصلی‌ترین این موانع، امتناع بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مربوط به این بخش است. مردمی که آخرین امید آنها برای خانه‌دار شدن پروژه‌های دولتی است، اکنون از دریافت وام‌های مربوط به این بخش نیز ناتوان هستند و دولت هر روز بیش از پیش به آنها برای واریز آورده فشار وارد می‌کند.

اداره راه و شهرسازی استان تهران چند روز پیش پیامکی به متقاضیان نهضت ملی مسکن ارسال کرده است. بر اساس این پیامک، افراد باید تا 31 اردیبهشت آورده خود را به 180 میلیون تومان افزایش دهند.

پیامک قبلی وزارت راه و شهرسازی اواخر سال گذشته برای متقاضیان ارسال شده است. این در حالی‌ است که گفته‌های ابتدایی این وزارتخانه نشان می‌دهد، آورده مربوط به پروژه نهضت ملی مسکن باید در بازه‌های چهارماهه و هر بار 40 میلیون تومان واریز شود.

بنابراین در شرایطی که توان اقتصادی مردم پاسخگوی خرید و ساخت خانه نیست و هر بار مانعی جدید بر سر راه آنها برای شرکت در پروژه نهضت نهضت ملی مسکن وجود دارد، چگونه می‌توان به خانه‌دار شدن امید داشت؟

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ضرورت نظارت بیشتر بر پرداخت وام نهضت ملی مسکن
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند/ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد (+ جزییات)
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد+ جزییات
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات
  • پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری در سال جاری